Revymuseet

Velkommen til museet

Hr. Erik Hvidt var vores guide han fortalte os om dansk revy´s historie igennem 150 år

Alle lytter med stor interesse

Den lille intimscene og filmlokale

Roberto kunne ikke få øjnene væk fra Plakaten

Her er alle mætte og jeg siger farvel

Jens i telegramstil
Kære alle! 

Invitation til julemøde d.5 dec. kl 10,30.

Vi mødes på Bar Dutski Allegade 24 a Frederiksberg

Vi skal i revymuseet og kl.12.30 julefrokost i Bjørnekælderen.

håber at se jer alle

m.v.h. Jens.


Vi mødtes på Bar Dutski (de fleste til tiden), derefter gik det mod Frederiksberg Runddel, hvor Revymuseet ligger.

Revymuseet er et af hovedstadens yngste museer - åbnet i 1993. Og det er noget så usædvanligt som et folkeligt museum. Et museum, som fortæller om det at more sig - og om den vigtige del af vores liv og kultur, der udgøres af danskernes lange og store tradition for revyer. I 1999 fyldte revyen 150 år.
Museet ligger tæt på Frederiksberg Have i en gul murstensbygning fra 1860, der også kaldes for Riises’ Landsted. Ved siden af ligger TV-2 Lorry.
Museet har regelmæssige arrangementer med levende underholdning - revy, kabaret, samtaler med kunstnere etc. Arkivet og museet kan vi især takke revyforfatterne Ida og Bent From for. De to havde i mange år samlet på alt, hvad der havde med revyer og anden folkelig underholdning at gøre. Men deres samling blev efterhånden så omfattende, at det var et problem at have privat plads til den. Derfor fik de idéen til at oprette et museum med tilhørende arkiv, og med gode venners hjælp og med velvilje fra Frederiksberg Kommune lykkedes det at indrette sig i den sydlige kavalerfløj ved Frederiksberg Runddel. I november 2004 flyttede museet til de nuværende lokaler på Allégade 5
Museet støttes af foreningen Danske Revy-Venner.


Efter rundvisningen var sulten ved at melde sig, så til fods ned til Frederiksberg alle 56, ned i kælderen ”Bjørnekælderen”, hvor vi  med god appetit spiste en overdådigt julefrokost med øl og økologisk brændevin.

Alle var samlet til spisning

Husk at dobbeltklikke på billedet