Fuglsang Kunstmuseum
Fuglsang Kunstmuseum

Nu var familien Olsen på banen igen med en fornem tilrettelagt søndag d. 28. august 2008 med følgende tekst.:

Kære MMC venner og fruer

Tiden nærmer sig for årets sommertur, og nu er de sidste ting faldet på plads.

Vi mødes på Fuglsang søndag d. 23. august kl. 09.30, og så er der rundvisning kl. 09.45.

Herefter er der mulighed for at gå rundt på egen hånd inden frokost kl. 12.30. Frokosten er

også på Fuglsang. Kl. 15.00 slutter vi dagen af med koncert med Storstrøms Kammermusik-

ensemble.

Vi glæder os til at se Jer alle på Fuglsang.

Ha'  en rigtig go' sommer.

Mange MMC hilsner

Lillian og Jens Olsen

 

 

Vi var heldige at Lillian og Jens havde engageret en guide fr. Gurri Skygge Andersen, som med ildhu førte os igennem nogle af udstillingens mange værker med en ekspertise ud over alle grænser.

Udstillingens titel er:
 "Livslyst"

Dansk vitalisme handler om sundhed, skønhed og styrke i dansk kunst i perioden 1890-1940. Under titlen “Livslyst” udfoldes kroppens facetter i en imponerende opsætning på det nye Fuglsang Kunstmuseum, der i sig selv symboliserer et nyt og vitalt ansigt i dansk museumsvæsen.

De struttende fysiske afbildninger på malerier og i skulptørers versioner spiller op til museets selvbevidste arkitektur, en hvid oase i et grønklædt landskab med den blånende Guldborgsund som en bølgende kulisse.

Indenfor lades ingen tvivl om, at det kraftfulde og formfuldendte indtager hovedrollen - trods de få dekadente afstikkere - i bestræbelserne på at revitalisere kulturen, som mange oplevede som degenereret omkring 1900. “En sund sjæl i et sundt legeme” var mantraet i overensstemmelse med vitalismens menneskesyn.

I alt består udstillingen af 175 værker af bl.a. Folmer Bonnén, Anne Marie Carl-Nielsen, Jean Gauguin, Harald Giersing (men desværre ikke hans suveræne billede af en fodboldspiller i aktion), Johannes Larsen, Fritz Syberg, Rudolph Tegner, der fortsat kan få sindene i kog med sine bastante skulpturelle udmeldinger, og J.F. Willumsen, som står bag et par solide leverancer af bredt kolorerede kvinder. Den ene liggende, den anden i jagerposition.

På Fuglsang er Sokkelund Sangkor med Morten Schuldt-Jensen som dirigent inviteret til at give afslutningskoncerten på årets kammermusikfestival. Carl Nielsen-programmet skal klinge som korsolo og fællessang: Musik til fem Digte af J.P. Jacobsen op. 4 og Maskerade, ouverture.

Solist: Signe Asmussen. Kom og lyt 24/08 2008 kl. 15:00 Fuglsang, Falster

 

Hej alle sammen

Tak for i går. Håber I alle kom godt hjem. Vi syntes det var en go' dag. Håber også I hyggede Jer.

Efter at have lagt sammen og trukket fra, ganget og delt, er vi kommet frem til et beløb på 490,- kr. pr. person alt inklusive - entre på kunstmuseum, rundvisning, tillæg for ekstraåbent, mad og drikkevarer, gymnastikopvisning (kager for dem med en sød tand)  musik, travetur i parken i solskin, snak om pærer, æbler m.m. samt smagsprøver på frugten i parken. Det var vist det hele.

Ovennævnte  beløb bedes venligst indsat på konto 6220-4193320 tak.

 

Mange MMC hilsner
Lillian og Jens
 

Fuglsang Kunstmuseum med trængsel af MMCer med ledsagere
OBS!

Se billeder på siden Fuglsang Billeder